1 ½ dl honning
75 g farin
50 g smør
1 æg
2 spsk revet appelsinskal
1 spsk mandler, grofthakkede
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt nellike
300 g hvedemel
1 ½ dl kærnemælk
Smelt honning, farin og smør i en gryde og rør blandingen godt sammen.
Sluk for blusset og tilsæt æg, appelsinskal og mandler.
Sigt natron og alle krydderier sammen med hvedemel og rør det i
honningblandingen skiftevis med kærnemælk.
Fyld dejen i en smurt, meldrysset form og bag ved 170°C i ca. 1 time på
næstnederste rille.
Dæmp evt. varmen til 150°C efter den halve bagetid, hvis overfladen
bliver for mørk.
Vend forsigtigt honningbrødet ud til afkøling på en bagerist.
En rigtig lækkerbisken til en kop kaffe eller te, skåret i tynde skiver
og smurt med koldt smør.