#
500 g mellemstore kartofler
1 tsk groft salt
25 g smør
½ dl rasp
*
Skræl kartoflerne. Tør dem godt.
Skær kartoflerne i få mm tykke skiver på tværs, men skær ikke helt igennem.
Kartoflen skal stadig hænge sammen i bunden.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
Drys med salt og læg en tynd skive smør over hver kartoffel, så den smelter ned mellem skiverne. Drys med rasp.
Stil fadet på metalristen midt i ovnen.
Bag kartoflerne ved Kombination grill+440 Watt mikrobølger i 15 min.
Mærk efter om kartoflerne er møre
Tips: Ostegratinerede kartofler: Kartoflerne kan drysses med revet ost i stedet for rasp.
Der er mange måder at lette udskivningen på, så man ikke kommer til at skære kartoflen helt igennem.
Læg kartoflen i en stor spiseske, så vil skeen let standse skivningen.
Eller anbring en kødnål i kartoflens længderetning, der hvor skiven skal stoppes.