Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 10 minutter. Stegetid: 10-12 minutter
Krydderketchup:
1,5 dl ketchup
1 spsk chilisauce
2 tsk balsamicoeddike
900 g kartofler med skræl
2 spsk olivenolie
2 store fed hvidløg, finthakkede
salt og friskkværnet sort peber
A. Rør ketchup, chilisauce og eddike godt sammen i en lille skål og sæt krydderketchuppen til side.
B. Skær kartoflerne i halve og skær hver halvdel i fire både.
Hæld olivenolie, hvidløg, salt og peber i en stor skål og rør det godt sammen. Kom kartoffel bådene i skålen og vend dem, så de dækkes helt af olie.
C. Læg forsigtigt kartoffel bådene på grillen, så de ikke falder igennem risten. Grill dem direkte over middel varme i 10-12 min., til de er gyldne på begge sider. Vend dem en enkelt gang under stegningen.
Hvis du ønsker kartoflerne ekstra sprøde, kan låget åbnes de sidste 2 minutter af stegetiden.
Server dem brandvarme med krydderketchup til.