Gremolata
er den lækre blanding af hvidløg, citronskal og persille, som italienerne
bruger til Osso Buco. Her giver den smag til nogle helt almindelige gulerødder.
Arbejdstid:
15 min. Kogetid: 10 min. 2-4 personer
#
500
g gulerødder
1 spsk
olie
1
lille bundt bredbladet persille
1
lille fed hvidløg
1
økologisk citron
salt
og peber
*
Skræl
gulerødderne, halver dem evt. på langs og snit dem i skiver på skrå.
Sauter
gulerødderne i en gryde med olie, og krydr med salt og peber.
Tilsæt
lidt vand, og lad dem simre møre i ca. 5 min.
Skyl
persillebladene, og hak dem fint.
Bland
persillen med finthakket hvidløg og fintrevet citronskal.
Vend
blandingen sammen med gulerødderne og server som tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin