Gremolata er navnet på den italienske blanding af hvidløg,
citronskal og persille, som traditionelt bruges til osso buco. Her bruger vi
den til grillstegte grønsager.
4 personer. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 15-20 min.
#
600 g grønsager (fx peberfrugt, squash, aubergine, tomater,
gulerødder, blomkål, fennikel, svampe)
olie
Gremolata-marinade:
1-2 fed hvidløg
1 økologisk citron
3 spsk persille
3 spsk olie
salt og peber
*
SKÆR grønsagerne i passende stykker, så de nemt kan grilles:
peberfrugter i brede både, aubergine, squash, blomkål og
fennikel i skiver, tomater, gulerødder og svampe hele eller halve.
PIL og hak hvidløgsfeddene.
Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.
Skyl og hak persillen.
Rør hvidløg, citronskal og persille sammen med 2 spsk
citronsaft og olien.
Smag til med salt og peber.
PENSL grønsagerne med olie, og steg dem på en middelvarm
grill, til de er passende møre.
ANRET grønsagerne på et fad, og dryp marinaden over.
Nyd som tilbehør til pasta, eller et stykke grillet kød
eller fisk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin