Logo

Grillstegte grønsager med gremolata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegte grønsager med gremolata

 

Gremolata er navnet på den italienske blanding af hvidløg, citronskal og persille, som traditionelt bruges til osso buco. Her bruger vi den til grillstegte grønsager.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 15-20 min.

 

#

600 g grønsager (fx peberfrugt, squash, aubergine, tomater, gulerødder, blomkål, fennikel, svampe)

olie

Gremolata-marinade:

1-2 fed hvidløg

1 økologisk citron

3 spsk persille

3 spsk olie

salt og peber

*

 

SKÆR grønsagerne i passende stykker, så de nemt kan grilles:

peberfrugter i brede både, aubergine, squash, blomkål og fennikel i skiver, tomater, gulerødder og svampe hele eller halve.

 

PIL og hak hvidløgsfeddene.

Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.

Skyl og hak persillen.

Rør hvidløg, citronskal og persille sammen med 2 spsk citronsaft og olien.

Smag til med salt og peber.

 

PENSL grønsagerne med olie, og steg dem på en middelvarm grill, til de er passende møre.

 

ANRET grønsagerne på et fad, og dryp marinaden over.

Nyd som tilbehør til pasta, eller et stykke grillet kød eller fisk.

 

Grillstegte grønsager med gremolata


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.813 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her