Logo

Grillede grønsager med krydderurtemayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede grønsager med krydderurtemayonnaise

 

Brug den varme grill til nogle dejlige friske grønsager. Rør selv den gode krydderurtemayonnaise fra bunden eller snyd lidt, og rør en færdigkøbt mayonnaise med sennep, citronsaft og krydderurter.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Grilltid: ca. 30 min.

 

#

2 små squash

1-2 røde peberfrugter eller snackpeberfrugter

1 blomkålshoved

1 bundt nye løg

3-4 spsk olie

flagesalt

 

Krydderurtemayonnaise:

2 friske æggeblommer (evt. pasteuriserede)

lidt salt og friskkværnet peber

2 tsk dijonsennep

3 tsk citronsaft eller vineddike

1 dl olie

ca. 1 dl neutralt smagende olie

1 håndfuld løvstikke

1 håndfuld bredbladet persille

Tilbehør:

lyst brød

*

 

Skær squash og peberfrugter i stave, og skær blomkålen i skiver.

Skær løgene i halve eller kvarte.

Vend hver type grønsag i olie på en tallerken.

 

Rør æggeblommer med salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft.

Tilsæt olie dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør derefter resten af olien og den neutralt smagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.

Smag til med hakkede krydderurter.

 

Grill først løg og blomkål på alle sider (ca. 10 min. i alt).

Grill squash og peberfrugter på alle sider (ca. 5 min. i alt).

Krydr grønsagerne med flagesalt.

 

Server de grillede grønsager varme eller afkølede med krydderurtemayonnaise og evt. brød skåret i aflange stykker og ristet på den varme grill.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.921 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her