Brug den varme grill
til nogle dejlige friske grønsager. Rør selv den gode krydderurtemayonnaise fra
bunden eller snyd lidt, og rør en færdigkøbt mayonnaise med sennep, citronsaft
og krydderurter.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Grilltid: ca. 30 min.
#
2 små squash
1-2 røde
peberfrugter eller snackpeberfrugter
1 blomkålshoved
1 bundt nye løg
3-4 spsk olie
flagesalt
Krydderurtemayonnaise:
2 friske æggeblommer
(evt. pasteuriserede)
lidt salt og
friskkværnet peber
2 tsk dijonsennep
3 tsk citronsaft
eller vineddike
1 dl olie
ca. 1 dl neutralt
smagende olie
1 håndfuld løvstikke
1 håndfuld
bredbladet persille
Tilbehør:
lyst brød
*
Skær squash og
peberfrugter i stave, og skær blomkålen i skiver.
Skær løgene i halve
eller kvarte.
Vend hver type grønsag
i olie på en tallerken.
Rør æggeblommer med
salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft.
Tilsæt olie
dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.
Rør derefter resten
af olien og den neutralt smagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den
er cremet.
Smag til med hakkede
krydderurter.
Grill først løg og
blomkål på alle sider (ca. 10 min. i alt).
Grill squash og
peberfrugter på alle sider (ca. 5 min. i alt).
Krydr grønsagerne
med flagesalt.
Server de grillede grønsager
varme eller afkølede med krydderurtemayonnaise og evt. brød skåret i aflange
stykker og ristet på den varme grill.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin