Logo

Grahamsbrød med kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse lækre grahamsbrød med kartofler og syltet appelsinskal som sandwichbrød, i madpakken eller som simpel snack, lunt fra ovnen en søndag eftermiddag. Brødet er let at lave og smager dejligt.

 

 

4 mellemstore kogte kartofler
3 dl vand
½-1 tsk salt
2 tsk sukker
50 g gær
6 dl grahamsmel
ca. 6 dl hvedemel
2 spsk anis og fennikel eller 3 spsk syltet hakket appelsinskal

Purér eller mos de kogte kartofler i en skål.
Varm vandet, til det er håndvarmt.
Bland det med kartofler, salt, sukker og gær.
Rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt grahamsmel, størstedelen af hvedemelet samt krydderier.
Rør og ælt dejen til den er smidig og lad den hæve ca. 30 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt resten af hvedemelet i.
Ælt dejen, til den er smidig og glat.
Del den i to dele og rul hver del til brød, som lægges i smurte og
meldryssede forme, ca. 1 ½ l. Hæver til dobbelt størrelse.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 50 min.
Pensles med koldt vand.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.285 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her