Logo

Græskarbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brød

250-300 g renset græskarkød
3 ½ tsk groft salt
30 g gær
4 dl lunt vand (37°)
2 tsk rørsukker eller honning
75 g grønne græskarkerner
½ kg grahamsmel

1. Riv græskarkødet groft, bland det i en skål med 2 tsk salt, og lad det trække i 15 minutter. Derefter presses kødet fri for væde, fx. i et tyndt, skoldet viskestykke, som vrides.
2. Rør gæren glat med 2 dl af vandet. Tilsæt rørsukker samt et par spsk af det afvejede grahamsmel, og stil blandingen lunt i 15 minutter, så der kommer godt gang i gæren. Tilsæt græskarkød, fint hakkede kerner, de resterende 2 dl vand, resten af melet og 1 ½ tsk salt.
3. Dejen skal ikke æltes, kun røres sammen. Hæld den i en smurt form (1,25 - 1,50 liter) og pres den sammen med bagsiden af en ske. Lad brødet hæve lunt i 1 - 1 ½ time, til dejen når formens kant. Bag det ved 200° i 65-75 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her