1 stort brød
75 g gær
½ l. kærnemælk
1 ½ dl vand
400 g sigtemel
1 spsk salt
450 g hvedemel
Gæren smuldres i dejfadet.
Lun lidt af kærnemælken, bland den med vand og resten af kærnemælken og hæld det i fadet.
Rør gæren glat.
Tilsæt sigtemel, salt og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt og længe.
Kom mere hvedemel i.
Dejen skal være blank og fast.
Lad den hæve til mere end det dobbelte.
Form dejen til en bolle, der trykkes flad og foldes sammen som en halvmåne.
Lægges på plade med bagepapir.
Skær 3-4 snit på skrå og lad brødet hæve til det dobbelte, ca. 40 min.
Drys et tyndt lag hvedemel over og sæt pladen på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200ºC.
Bages i ca. 1 time.
Afkøles på rist.