50 g gær
5 dl mælk
1 dl olie
½-¾ dl sirup
1 tsk salt
1-2 spsk st. pomeransskal
1 tsk stødt anis
1 L rugsigtemel
ca. 7 dl hvedemel + ekstra hvedemel
Smuldr gæren i dejfadet.
Varm mælken, til den er håndvarm.
Hæld lidt af mælken over gæren og rør rundt.
Tilsæt resten af mælken samt olie, sirup, salt, pomeransskal og anis.
Hæld rugsigtemelet i og rør og ælt dejen godt. Hviler i 10 min.
Tilsæt hvedemel og ælt dejen smidig.
Del den i tre stykker.
Rul hvert stykke ud til en 60 cm lang pølse.
Form den til en stor knude.
Læg knuderne på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min.