Gnocchi er italiens svar på en kartoffeldumpling, og det er
både nemt og lækkert. Her får du en nem og udførlig opskrift på gnocchi med
pesto.
# Ingredienser
1 kg kartofler, fx bagekartofler
300 g italiensk hvedemel (semolina)
2 tsk salt
1 tsk revet muskatnød
2 æg
--
Drys: 20 g parmesan
*
Skræl store, melede kartofler og kog dem uden salt.
Mos dem varme.
Anbring kartoffelmosen på bordet med fordybning i midten.
Hæld resten af ingredienserne i fordybningen og ælt.
Tilsæt evt. mere mel, (men det bliver bedst med mindst
muligt), til dejen er blank og smidig.
Rul den til pølser og skær ud, form dem og drys med mel.
Læg dem på køl.
Kog lidt ad gangen i en stor gryde med saltet vand.
Gnocchi'erne kommer op til overfladen, når de er færdige.
Tag dem op med en hulske.
De varme gnochi'er vendes i smør, drysses med friskrevet
parmesan og gratineres i ovnen, hvis de skal bruges som tilbehør.
Som selvstændig ret kan de serveres med:
Pesto
# Ingredienser
basilikum
evt lidt ramsløg
hvidløg
pinjekerner
friskrevet parmesan
olivenolie
* Tilberedning
Bland og blend
Hæld pesto'en over gnocchi'erne, efter at de lige er vendt
med lidt smør i en skål.
Kom de kogte gnocchier over på panden med et par skiver tørsaltet
bacon.
Vend det hele forsigtigt sammen og tilsæt evt. lidt af
kogevandet.
Smag til med salt, peber og olivenolie.
INFO: Gnocchi er en række pasta, der består af forskellige
tykke, små og bløde dejboller, der kan være fremstillet af semulje, almindeligt
hvedemel, æg, ost, kartoffel, brødkrumme, majsmel eller lignende ingredienser,
og muligvis inklusive aromaer af urter, grønsager, kakao eller svesker.