Til 4 som tilbehør:
600 g gulerødder
salt
50 g smør
1 tsk sukker
2-3 stængler persille
basilikum
mynte eller purløg
Skræl gulerødderne og skær det grønne væk.
Halver gulerødderne på langs eller del dem i fire, hvis de er meget tykke.
Skær dem så endnu en gang på tværs i ca. 3 cm lange stykker.
Kom gulerødderne i en pande, dæk dem knap til med vand og salt vandet let.
Lad dem koge 5-10 minutter ved middel varme.
Gulerødderne skal under alle omstændigheder være al dente.
Nu hældes væsken forsigtig fra panden, bortset fra en lille sjat på 1-2 spsk
Læg smørret i små stykker mellem gulerødderne og strø sukker over.
Lad det simre ved svag varme i endnu 5 minutter.
Vend ofte gulerødderne, så de får en flot glasur.
Drys med friskhakkede urter.
Server til kød, fjerkræ og fisk
kj pr. portion: 550