600 g grønsager i ensartede stykker
25 g smør
1 tsk sukker
Evt. 4-6 let knuste valnøddekerner eller let ristede mandelsplitter
Vand, appelsin eller citronsaft
En krydderurt fx 2 spsk snittede basilikum blade eller 1 spsk friske estragonblade
Kom grønsager, smør, sukker, evt. valnøddekerner og lidt salt og peber i en gryde, der er så stor, at grønsagerne kun ligger i et enkelt eller højst to lag.
Kom lidt vand eller citrussaft ved, hvor meget afhænger af grønsagernes størrelse og hvor træede de er, ca. ½ dl Bring det i kog under tætsluttende låg.
Når grønsagerne er ved at være møre tages låget af og væden koges væk.
Er grønsagerne ikke møre endnu, kan man blot hælde lidt mere væde ved.
Vend en hakket krydderurt og evt. lidt letristede mandelsplitter i (naturligvis ikke hvis der er valnødder i).
Server glaserede grønsager til stegt kød, når der ikke er sauce til.