Den kønne æggeanretning er nem at lave, og kan bruges som indslag til kold buffet, eller danne garniture til for eksempel en lille kogt, røget skinke, stegte rødspættefileter, hamburgerryg eller lignende.
6 hårdkogte æg,
75 g smør,
1 spsk Dijonsennep,
3 spsk fintskåret purløg,
2 spsk fintklippet dild,
salt, hvid peber,
evt. lidt fløde.
Æggene skæres over på langs, blommerne udtages forsigtigt og moses i en skål, smørret blødgøres og røres i sammen med sennep, purløg og dild.
Krydres med salt og peber, og smages til.
Eventuelt tilsættes en smule fløde. Æggemassen skal have en ret blød konsistens, men må dog ikke være for lind.
Sprøjtes gennem en tylle i hvert halve æg.
Kan dog også med en ske toppes på æggene og ridses med en køkkengaffel, så der dannes et mønster.
--