Logo

Fugtigt ølbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette brød er lavet med øl, men du kan bruge mælk, hvis du foretrækker det. Det færdige brøds struktur er meget som boller, derfor skal det spises så snart det er færdigt, helst imens det stadig er lidt varmt.
 
Til 6 personer
225 g almindeligt usigtet hvedemel
275 g selvhævende hvedemel plus 1 spsk til at strø med
1 tsk salt
45 g smør
175 ml let eller bitter øl
175 ml mælk
225 g moden Cheddar eller Gruyere, groftrevet
4 forårsløg, uden rod og skåret i tynde skiver
cayennepeber
 
Sigt melet og saltet sammen i en skål.
Smuldr smørret sammen med blandingen, til det ligner fine brødkrummer.
Lavet hul i midten, tilsæt øllet og mælken og bland det gradvist sammen til en blød dej.
Flyt dejen over på en ren overflade og ælt den kortvarigt, til den er glat.
Form den til et 25 cm bredt rundt brød og placer det i midten af et stort, stykke dobbelt ekstra tykt folie, penslet med olie.
Rids toppen af brødet på kryds og tværs og strø med 1 spsk hvedemel.
Sæt kanterne af foliet løst sammen ovenover brødet og fold dem sammen for at lukke tæt.
Placer foliepakken på grillristen og gril over middelvarme kul i 10 minutter på hver side.
Åbn folie pakken og fold kanterne tilbage.
Strø ost, forårsløg og cayennepeber på toppen af brødet og lad det ligge i yderligere 5 minutter, til osten er smeltet.
Fjern brødet fra foliet og server det skåret i tykke skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her