Beignet au fromage et sa salade d'endives a l'orange - 4 personer
100 gr smør
100 gr hvedemel
100 gr reven parmesanost (frisk)
1 dl vand
2 æg
1 knsp salt
Paprika eller cayenne
Salat og dressing:
2-3 stk endivie salat
2 dl olivenolie
½ dl vineddike
1 spsk dijonsennep
Fint reven skal af 1 appelsin
50 gr grofthakkede valnødder
Salt, hvid peber
Smør, vand og salt gives et opkog, derefter røres melet i under kraftig omrøring. Tages af
varmen og køler lidt af, hvorefter æggene røres i et af gangen. Til sidst den revne parmesan og paprika eller lidt cayenne. Formes til kugler på størrelse med en valnød og udbages i varm olie ca. 180º friture ved jævn varme, til de er orange gyldne. Serveres med det samme.
Endivie salat med orange vinaigrette:
Vineddike og dijonsennep blandes sammen, tilsættes salt og peber. Piskes sammen med
olivenolien, til sidst den fintrevne appelsinskal.
Endivie salaten renses og man fjerner rodstokken, da det er der bitterstofferne sidder. Snittes fint og blandes med orangevinaigretten og de grofthakkede valnødder.
Anretning:
Endivie salaten lægges i vifte på tallerkenen og overhældes med vinaigretten og de varme
osteboller lægges på.