Dej:
½ l vand
50 g gær
1 tsk bordsalt
1 spsk olivenolie
½ spsk honning
750 g hvedemel
2 spsk olivenolie
1 pose frisk rosmarin
Kom lunkent vand i en stor skål og opløs salt og gær heri.
Rør honning og olivenolie i.
Brug et piskeris og kom melet i lidt ad gangen og pisk til dejen er glat.
Det er vigtigt at piske, men ikke med hidsige bevægelse, bare stille og roligt.
Når dejen begynder at blive tyk, bruges en træske.
Kom hvedemel i til dejen er tyk og slipper skålen.
Den skal ikke kunne æltes med hænderne.
Læg et viskestykke over og lad den hæve 1 time.
Varm ovnen op til 225°C. Kom bagepapir på pladen.
Fugt hænderne og del dejen i så mange dele, som man ønsker færdige brød.
Tag hver del op og form let til en kugle.
Sæt kuglerne med lidt afstand på pladen.
Smør dejen godt ind i olivenolie (brug hænderne) og stop små duske rosmarin godt ind i brødene.
Læg madfilm over og lad dem hæve igen ½ time.
Tag filmen af og bag brødene ca. 25 minutter.
De skal lyde hule når de bankes i bunden.
Afkøles på bagerist.