Serveres kold eller varm som selvstændig ret eller som tilbehør
til kød eller fisk.
Til 4-5 personer Tilberedningstid: 50 min. Ikke fryseegnet
#
2-3 små zucchini eller squash
1 aubergine
8-10 små løg
1-2 fed hvidløg
1 rød og 1 grøn peberfrugt
4-5 modne tomater
2 dl tør hvidvin eller bouillon
groft salt, peber, paprika
2-3 spsk olivenolie
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 kviste frisk basilikum eller 1 tsk tørret
1-2 bdt persille
*
1. Skyl zucchinierne.
Skær dem en gang over på langs og derefter i skiver.
Skræl auberginen og skær frugtkødet i terninger.
Læg zucchini og aubergine i et dørslag; drys med groft salt
og lad det trække i 15 min.
Brus derefter grønsagerne over med koldt vand.
2. Pil løgene og skær dem i kvarte.
Vask peberfrugterne, rens dem for kerner og skær kødet i
strimler.
Skær et kryds i tomaterne, hæld kogende vand på , flå dem og
skær dem i både.
3. Svits løg og presset hvidløg i 1 spsk olie i en gryde.
Tilsæt peberstrimler, tomatbåde, vin, lidt salt, peber og
paprika, laurbærblad og basilikum.
Lad det simre uden låg i 10 min.
4. Dup zucchiniskiver og aubergineterninger tørre i
køkkenrulle og steg dem let gyldne i resten af olien på en pande.
Læg dem i gryden med de andre grønsager.
Tilsæt hakket persille.
Tag laurbærbladet og basilikumkvistene op og kog videre i 5
min.
5. Smag til med krydderier, salt og peber.