Logo

Fransk grønsagsgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk grønsagsgryde

 

Serveres kold eller varm som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk.

Til 4-5 personer Tilberedningstid: 50 min. Ikke fryseegnet

#

2-3 små zucchini eller squash

1 aubergine

8-10 små løg

1-2 fed hvidløg

1 rød og 1 grøn peberfrugt

4-5 modne tomater

2 dl tør hvidvin eller bouillon

groft salt, peber, paprika

2-3 spsk olivenolie

1 kvist timian

1 laurbærblad

2 kviste frisk basilikum eller 1 tsk tørret

1-2 bdt persille

*

1. Skyl zucchinierne.

Skær dem en gang over på langs og derefter i skiver.

Skræl auberginen og skær frugtkødet i terninger.

Læg zucchini og aubergine i et dørslag; drys med groft salt og lad det trække i 15 min.

Brus derefter grønsagerne over med koldt vand.

 

2. Pil løgene og skær dem i kvarte.

Vask peberfrugterne, rens dem for kerner og skær kødet i strimler.

Skær et kryds i tomaterne, hæld kogende vand på , flå dem og skær dem i både.

 

3. Svits løg og presset hvidløg i 1 spsk olie i en gryde.

Tilsæt peberstrimler, tomatbåde, vin, lidt salt, peber og paprika, laurbærblad og basilikum.

Lad det simre uden låg i 10 min.

 

4. Dup zucchiniskiver og aubergineterninger tørre i køkkenrulle og steg dem let gyldne i resten af olien på en pande.

Læg dem i gryden med de andre grønsager.

Tilsæt hakket persille.

Tag laurbærbladet og basilikumkvistene op og kog videre i 5 min.

 

5. Smag til med krydderier, salt og peber.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her