Logo

Fransk bondebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

430 g hvedemel
3,2 dl vand
20 g gær
10 g salt

Opløs gæren i let køligt vand. Rør salt i.
Ælt melet til dej og lad den hvile tildækket i 15 minutter.
Slå luften ud af dejen og lad den efterhæve i 15 minutter.
Slå igen luften ud af dejen og lad den hvile 3-4 minutter.
Form den til brød eller baguettes.
Sæt brødet i en 270ºC varm ovn, men skru ned til 210ºC og bag så
brødet færdigt ca. 30 minutter (baguettes bages 10 minutter ved
270ºC).
Hæld et par dl vand i bunden af ovnen, så der dannes damp.
Derved bliver brødskorpen mere elastisk, og får lettere ved at udvide
sig, og brødet får den bedst mulige krumme og skorpe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.016 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her