½ liter kogende vand
120 gram toor dal, flækærter
en smule olie
1 stk grøn, flækket chili
masser af skalotteløg
3 spsk sambar (krydderiblanding bestående af urad dal, korianderfrø, bukkehornsfrø, sennepskorn)
2 spsk tamarindpasta
½ tsk gurkemeje
ca. 2-3 tsk salt (efter behag)
ca. 4 ¼ dl vand
skalotteløg
lidt olie
½ tsk sennepskorn
nogle kariblade
Garnering: frisk grøn koriander
I det kogende vand kommes toor dal, flækærter.
Så lægges låg p og det koger op og simrer cirka tre kvarter.
I mellemtiden kommer man olie i en wok.
Deri kommes grøn chili, en masse skalotteløg. så mange man synes.
De røres rundt - de skal se fint, glaserede ud - det varer lidt.
Når ærterne har kogt i 45 minutter eller er møre, moses de med bagsiden af en ske.
Så tilsættes sambar, den vigtige krydderiblanding, der er ristet og stødt. Desuden tilsættes tamarindpasta, gurkemeje og salt efter behag.
Og så blander man. Tilsæt vand.
Og så selvfølgelig skalotteløgene.
Lad det koge op, og lad det stå på middelvarme i ca. 10 minutter.
Så laves retten færdig:
Der er lidt olie i panden. Deri skal sennepskorn. De sprutter, så pas på.
Nogle kariblade. Rør rundt og kom det i sambar'en.
Tilsidst garneres med frisk, grøn koriander, der drysses over.