Server en dejlig
sprød salat som tilbehør til sommermaden. Når du lægger grønsagerne i isvand,
bliver de knasende sprøde.
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 stor fennikelknold
1 bdt radiser
1 spsk citronsaft
1 spsk sirup
1 spsk soja
salt og peber
*
Rens fennikelknolden
og skær evt. toppe af til senere brug.
Halver knolden,
fjern stokken, og skær resten i meget tynde skiver brug evt. et mandolinjern.
Rens radiserne, og
snit dem tyndt.
Læg fennikel og
radiser i isvand 10 min så de bliver sprøde.
Hæld dem i et
dørslag og lad dem dryppe godt af.
Pisk en dressing
sammen af citronsaft, sirup og soja og smag til med salt og peber.
Vend grønsagerne med
dressingen, drys evt. med fintsnittet fennikeltop og server som tilbehør.
TIPS: Du kan bruge
radisebladene som salat. Skyl dem, slyng dem tørre og vend dem i denne salat
eller opbevar dem i en frysepose i grønsagsskuffen og brug dem i en grøn salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin