500 gram små courgetter
Dej:
30 gram smør
125 gram hvedemel
¼ liter pilsner
1 lille tsk salt
1 æggehvide
Olie til friturestegning.
Dej :
Smelt smørret i en lille gryde.
Hæld melet over i en stor skål, og rør salt, smeltet smør og øl i med en træske.
Dejen skal være ret lind uden at klumpe.
Hvis der alligevel skulle komme klumper i dejen, kan dejen presses gennem en finmasket sigte, anbragt over en skål - rør/pres nu med skeen - så alle klumperne knuses.
Lad dejen hvile køligt ca. 1 ½ time.
Æggehviden piskes og hældes i dejen lige før den skal bruges.
Skræl courgetterne og skær dem i ret tynde skiver.
Varm fritureolien op til den syder om en tændstik.
Tryk courgetteskiverne tørre i et rent viskestykke, og sæt en stor tallerken parat, beklædt med et stykke fedtsugende papir.
Vend courgetteskiverne i dejen, læg dem derefter i olien en efter en.
Læg ikke mere end ca. 6-7 stykker i ad gangen.
Steg dem til dejen lige akkurat er gylden.
Courgetteskiverne vil stige op til overfladen, når de har fået nok.
Tag dem op med en hulske, og læg dem på tallerken med fedtsugende papir.
Denne tallerken sættes nu ind i en ovn som er forvarmet til 150ºC - og med åben ovndør - på denne måde holder courgetteskiverne sig varme og sprøde indtil servering.
Frituresteg nu resten af courgetteskiverne på samme måde som første hold.
Tips: På samme måde kan man også friturestege fx. Aubergineskiver.