Colombo er Antillernes og Det Creolske Køkkens karry.
Colombo'en blev bragt til Caribien i det 18. århundrede af de indiske flygtninge, og det Caribiske folk er dem evigt taknemmelige for dette pragtfulde krydderi.
Colombo findes i den tørrede, stødte form, som andre karry'er, men her giver vi en opskrift på en Colombo paste, med en blid og fyldig smag, der er hurtig og nem at arbejde med. Den kan bruges i mange sammenkogte retter og saucer.
Colombo Paste:
5 spsk sennepsfrø
2 spsk ris
2 fed hvidløg
1 chili
3 spsk korianderfrø
1 spsk tamarin pasta
1 spsk stødt gurkemeje
1 g stødt safran
1 spsk hvid peber
Olivenolie
Ris, koriander, sennepsfrø og hvid peber ristes på en tør pande, indtil en skøn, kraftig duft breder sig i køkkenet. Blandingen afkøles og kværnes i en morter. Fjern kernerne fra tamarinen og rør kødet med hakket chili, gurkemeje, safran og hvidløg.
Massen svitses i 2-3 minutter i lidt olie. Tilsæt alle de stødte, tørrede krydderier, og rør det godt sammen. Din Colombo Paste er nu klar til brug. Vær ikke bange for at lave en stor portion - Colomboen holder sig frisk i lang tid.