Logo

Ciabatta brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

700 g pizzamel
300 g durum hvedemel
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
50 g gær
5-5 ½ dl lunken vand

   
Gæren opløses i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilsættes.
Det hele æltes 4-6 min., til dejen er glat og smidig.
Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, men efterstivner
under æltning og liggetiden.
Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler 1 time.
Dejen deles i 2 dele.
Durum hvedemel drysses ud på bordet, og dejen rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade.
Brødene efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min.
Ciabattabrød skal hæve ved almindelig stuetemperatur og ikke lunt som
andet gærbrød.
Italiensk brød skal have et rustikt udseende, så drys evt. med lidt mere
durum hvedemel.
Sæt brødene i en forvarmet ovn ved 250ºC på nederste ovnrille.
Skru straks ned til 220ºC (Varmluftovn 200ºC)
Bag brødene 30-35 min. (de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på
klem, for at få en sprød skorpe).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her