Ciabattabrød er et af Italiens bedst kendte brød. Brødet
bruges som tilbehør til en salat, en hovedret eller til bruschetta.
Ciabattabrød er helt essentiel i det italienske køkken, som tilbehør og
udgangspunkt for mange retter. Det stammer fra Veneto-regionen.
Her er de bedste italienske ciabattabrød du nogensinde har smagt. Italiensk brød når det
er bedst. Denne opskrift på ciabatta er enkel og du vil elske brødet
# Ingredienser
Fordej:
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
15 g gær
2 ½ dl lunkent vand
Dej:
2 dl håndvarmt vand
1 tsk salt
½ dl olivenolie
400 g pizzamel
* TilberedningRør fordejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Rør vand, salt og olivenolie i fordejen.
Tilsæt hvedemel og ælt dejen på maskine eller med melede hænder ved at løfte op i dejen fra skålens bund.
Dejen bliver mere smidig, efterhånden som den æltes.
Lad dejen hæve tildækket ca to timer.
Tag den ud på et meldrysset bord og form den til et tøffelformet brød på ca. 30x15 cm, brug evt. en dejskraber til at skubbe kanterne ind med.
Efterhæv brødet tildækket 45 minutter.
Sigt hvedemel over brødet og bag det 20-25 minutter ved 225 ºC på nederste ovnrille.
Verdens
bedste ciabattabrød er nu klar til servering. Både du, din familie og dine
gæster vil elske dem. De er perfekte til ostebordet, brunch, tapas ... ja, til
alt hvor godt brød er godt.