At spise brød til maden er en god vane. Byd på dette saftige
brydebrød, som indeholder både kærnemælk, honning og fire kornsorter.
Hjemmebagt
• Brødet kompletterer måltidet med vigtige næringsstoffer,
fx B-vitaminer, mineraler og kostfibre.
Forberedelse 30 min. + hævning. Tilberedning 30 min. 1 brød
a 12 stk.
# Råvarer til Brydebrød med honning
50 g gær
50 g smør eller margarine
2 spsk honning
5 dl kærnemælk
1 spsk salt
ca. 1,4 l firekornsmel
* Fremgangsmåde:
1 Smuldr gæren ud i skålen.
Smelt fedtstof og honning i en gryde.
Tilsæt kærnemælk og varm det op til 37°.
2 Opløs gæren i lidt af væsken.
Tilsæt salt og resten af væsken.
3 Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen til den slipper
skålen.
Drys lidt mel over og lad dejen hæve under et klæde, ca. 30
min.
4 Ælt dejen igennem med resten af melet.
Form dejen til en stor rund bolle.
Læg den på en plade med bagepapir.
5 Snit brødet (se Tips & råd). Læg et lille fad midt på
brødet.
Skær med en skarp kniv dybe hak i brødet rundt om.
Løft fadet af og fold fligene lidt ud.
6 Lad brødet hæve under et klæde i ca. 30 min.
Bag brødet nederst i ovnen ved 200 °C, ca. 30 min.
7 Lad brødet svale af på en rist, gerne under et klæde.
Tips & råd
Sådan snitter du brødet: Læg et lille fad på midten af
brødet. Tryk det lidt ned.
Skær fra fadets kant dybe hak udad i 8-12 stykker. Løft
fadet bort.
Fold de indre flige noget ud.
Lad brødet hæve færdigt, (ca. 30 min) under et klæde og bag
det derefter på den nederste rille i ovnen ved 200 °C.
PR. STK.: Energi: Kcal 142 = kJ 596
Kulhydrat 25 g Protein 6 g Fedt 2 g (12%) Fibre 2 g