4 personer:
1 kg broccoli
1 løg (150 g)
2 ½ dl letmælk
1 fed hvidløg 10 g smør/plantemargarine
salt og peber
1 person:
250 g broccoli
¼ løg (40 g)
¾ dl letmælk
¼ fed hvidløg
2 ½ g smør/plantemargarine
salt og peber
*
Del broccolien i små buketter og snit stokken fint.
Blancher broccolibuketterne i letsaltet, kogende vand og hæld dem på et dørslag.
Sauter finthakket løg og hvidløg i smør/plantemargarine og tilsæt de snittede broccolistokke.
Vend rundt og tilsæt mælk.
Lad saucen koge til broccolien er helt mør - ca. 10 min.
Blend saucen og smag til med salt og peber.
Sæt saucen over at koge og vend de blancherede broccolibuketter i.
Lad det simre til buketterne er møre.
Server med friskkogt pasta, ris eller kartoffelmos.
Tips: Broccoli skal altid tilberedes uden låg - ellers ødelægges den flotte, grønne farve.
Energi pr. portion: 829 kJ/199 kcal Protein: 33% Fedt: 21,3% Kulhydrat: 45,7%