Dej:
1 ½ dl hvedemel
2 dl grahamsmel
50 g hasselnødder
lidt groft salt
100 g smør
¾ dl koldt vand
½ æg (til pensling)
Fyld:
250 g broccoli
1 løg
2 spsk olivenolie
2 dl cremefraiche (evt. ymer)
3 æg
1 tsk salt
hvid peber
75 g reven mozzarella eller anden mild ost.
Tærtedej:
Nødderne blendes.
Melet, gerne koldt, nødderne og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i melet med fingerspidserne. Vandet tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej.
Lad dejen hvile 10 min. i køleskab.
Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel.
Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten.
Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab. Dette forhindrer at dejkanten skrider ned under forbagningen.
Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg og prikkes i bunden med en gaffel.
Forbages i ca. 10 min. i en 200° C forvarmet ovn.
Fyld:
Broccolien skylles, hovedet deles i mindre buketter. Stokken, skær det mest træede fra, skæres i små tern.
Stokstykkerne koges i 1 min. hvorefter buketterne tilsættes og blancheres. Lad det dryppe godt af i en sigte.
Løget finthakkes og småsnurrer i olien i 4-5 min. uden at brune.
Løg, broccolitern og - buketter fordels over den forbagte bund.
Æg, cremefraiche, salt, peber og osten piskes sammen.
Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca. 30 min. ved 200° C.
Tips: Variation: Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages.