4 personer
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
10 tørrede røde chili
1 spsk reven galangarod
vegetarisk fiskesauce
4 spsk hakket koriander
*
Vandbøflerne pløjer ikke blot rismarkerne i Laos - de bliver også spist!
I denne sauce, eller snarere pasta, bruges traditionelt tørret vandbøffelskind, som grilles og skæres i små stykker.
Det kan vi heldigvis ikke få i , så vi laver pastaen uden.
Pil skalotteløg og hvidløg og læg de to ting under grillen sammen med chilierne.
Vend rundt, indtil alle tre ting har lidt farve - de må ikke blive brændte.
Stød skalotteløg og hvidløg i morteren sammen med de smuldrede chili.
Kom galangaroden i, og tilsæt lidt vand, når det hele er stødt godt sammen.
Smag til med vegetarisk fiskesauce og kom evt, mere vand i.
Pastaen skal være lind men ikke flydende. Rør til sidst den hakkede koriander i.