2 personer
1 blomkålshoved
1 broccoli
1 ½ ltr mornaysauce
4 æg
1 dl mælk
250 g rasp
salt og peber
Indstil ovnen på 200ºC.
Del blomkålen og broccolien i små buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Del de 4 æg i to skåle - hvider og blommer hver for sig. Pisk hvider stive, (kontrollere stivheden ved at vende bunden i vejret på skålen. Hviderne skal blive i skålen uden at "glide" ud). Hæld mornaysaucen op i skålen med blommerne og bland dem med let hånd. Tilsæt mælken og lidt salt og peber og vend til sidst hviderne i med let hånd. Hæld vandet fra blomkålen og broccolien og anbring dem i et ovnfast fad og hæld æggeblandningen over og drys raspen ud og sæt fadet ind i den varme oven i 60 min. Servers evt. med grovboller til eller andet groft brød.