Hak et par skalotteløg fint. Kog dem ind med 3 spsk hvidvin, 3 spsk estragoneddike og 10 knuste peberkorn til der kun er en lille skefuld tilbage. Si dette koncentrat, som er identisk med den bearnaiseessens man kan købe i små flasker, bare uden tilsætningsstoffer.
Smelt 175 g smør i en lille kasserolle. Sluk for varmen, når smørret er klaret (dvs når den hvide valle er faldet til bunds). Lad det køle af inden det skal i saucen, ellers skiller den.
Pisk 3 æggeblommer i en gryde over svag varme med det indkogte vin og estragoneddikekoncentrat fra før, indtil massen er luftig. Den må endelig ikke få for meget varme, for så laver du røræg. Tag gryden af varmen og pisk det lunkne smeltede smør i lidt efter lidt til bearnaisesaucen begynder at tykne. Bland hakkede friske estragonblade og hakket frisk kørvel i og server straks.
Denne sauce smager væsentlig bedre end det posevæsen, der går under navnet bearnaise, men slet ikke er det, idet der ikke skal mælk i en ægte bearnaise, som anvist på posefuppet. Til gengæld er der heller ikke æg i poserne, så der er kun navnet tilbage. Men Knorr har fået lov til at beholde sin falske varebetegnelse, fordi pulveret har været på markedet så længe.
Med andre ord: Jo længere du kører over for rødt, jo større er sandsynligheden for at det bliver tilladt, fordi du nu har gjort det så længe.