Bananbrødet er fint at servere som mellemmåltid. Det kan desuden
bages længe i forvejen. • Bananer indeholder B6-vitamin, som er vigtigt for
væksten
Bananbrødet er fint at servere som mellemmåltid. Det kan desuden
bages længe i forvejen.
• Bananer indeholder B6-vitamin, som er vigtigt for væksten
• Nødder er rige på fibre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time og 15 min. Ca. 30
skiver. Saftige.
# Bananbrød med nødder
3 modne bananer
1½ dl hakkede nødder (gerne pecan nødder)
30 g smør eller margarine
2 æg
1 dl kokosmel
5 dl fuldkornsmel
1 spsk bagepulver
2½ dl letmælk
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Stil en bageplade på den midterste rille.
Beklæd en bageform (23x23 cm) med bagepapir.
2 Mos bananerne let, der må gerne være hele stykker tilbage
i mosen.
Hak nødderne groft.
3 Rør fedtstoffet blødt.
Tilsæt æggene og pisk det kraftigt. Rør bananmosen i.
4 Rør kokosmel og hakkede nødder i.
Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i, skiftevis
med mælken.
Rør ikke dejen for meget, for så kan kagen blive sej.
Hæld dejen i formen og glat overfladen.
Stil formen på den varme bageplade og bag 1 time og 15 min, eller
til kagen har fået fin farve og en prøvenål kommer tør ud.
Lad kagen køle noget af inden den vendes ud og skives.
Tips & råd
De bedste bananer er varmt gule i farven, med nogle brune
pletter.
Hvis de er grønne er de hårde og har ikke meget smag.
Bageformen skal være passende dyb, for at dejen ikke skal
hæve ud over kanterne ved bagningen.
Prøv også med små portionsforme eller muffins forme.
Variation: Fordel dejen i to aflange, små bageforme.
Frys evt. det ene brød til senere.
Husk blot på at bagetiden forkortes noget, når du fordeler
dejen i to forme.
Prøv som en variation at tilsætte hakket blokchokolade i
stedet for nødder.
PR. SKIVE: Energi: Kcal 85 = kJ 352
Kulhydrat 10 g Protein 2 g Fedt 4 g (42%) Fibre 1 g