Logo

Bønnesalat med mandelflager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønnesalat med mandelflager

 

Sprød og frisk salat med flere variationsmuligheder - den bør prøves

Til 4-6 personer Tilberedningstid: 10 min. Trækketid: mindst 1 time

 

#

750 g grønne bønner, friske eller frosne

salt

25 g mandelflager, ristede

 

Marinade:

5 spsk olie

2-3 spsk citronsaft

1 tsk Dijon sennep

2 fed hvidløg

½ bdt persille

salt og peber fra kværn

*

1. Nip de friske bønner. De frosne skal ikke tøes op først.

 

2. Kog dem i letsaltet vand, til de er møre, men stadig sprøde.

Lad dem dryppe af og blive helt kolde. (Skær dem evt. en gang over).

 

3. Pisk en marinade af olie, citronsaft, sennep, presset hvidløg og hakket persille.

Smag den til med friskkværnet peber, evt. også salt.

 

4. Vend bønnerne i marinaden og stil salaten koldt i mindst 1 time.

Rør ristede mandelflager i salaten lige før servering.

 

Smager især godt til lammekød og til kraftigt krydret svinekød.

 

Variationer:

Rød og grøn salat består af ⅔ bønner og ⅓ røde peberfrugter, der er rensede og skåret i tynde strimler. Marinaden er den samme som ovenfor.

 

Bønne- og champignonsalat tilberedes af lige dele bønner og friske champignon, der skæres en gang over. Marinaden som ovenfor, men du kan evt. tilsætte 2 finthakkede skalotteløg eller 1 fintsnittet forårsløg.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.596 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her