1 dl appelsinsaft
2 spsk smør
35 g gær
½ tsk salt
3 spsk sukker
revet skal af 1 appelsin evt. lidt hakket syltet appelsinskal eller 2-3
spsk appelsinmarmelade
300 g hvedemel
Appelsinsaft lunes med smør, og heri opløses gæren, hvorefter salt, sukker, revet appelsinskal og syltet appelsinskal eller marmelade blandes i sammen med melet.
Kom kun de 250 g hvedemel i, og gem resten til æltning.
Brødet røres sammen, æltes godt og hæver lunt i skålen tildækket i 35 minutter.
Æltes om og formes til en tyk pølse, der lægges på en smurt plade eller i en smurt form 1 ½ liter og efterhæver 20-25 minutter.
Pensles med lidt æg eller æggehvide, og bager på nedertse rille i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter på plade og ca. 45 minutter i form. Afsvaler tildækket på bagerist.
Fint brød med smør på.