1 salatagurk
salt
3 fed hvidløg
¼ liter afdryppet yoghurt
3 spsk olivenolie
vineddike
Yoghurten (3 - 3 ⅓ dl) hældes i et kaffefilter og stilles til afdrypning nogle timer - gerne længere - så
vallen kan løbe fra.
Som et alternativ til yoghurt kan anvendes kvark, som ikke skal afdryppes, inden brug.
Skræl agurken og riv den på den grove del af et råkostjern.
Drys den revne agurk med lidt salt, og lad den stå tildækket i 10 minutter.
I mellemtiden pilles og presses hvidløgsfeddene, ned i den afdryppede yoghurt, som tillige tilsættes olivenolie, lidt eddike, salt
og peber.
Pres saften fra de revne agurker (evt. i et viskestykke) og vend agurken i den tilsmagte yoghurt.
Lad salaten stå og trække 1 time i køleskabet inden servering.