4 fintsnittede skalotteløg
Olivenolie
1 spsk gule sennepsfrø
½ tsk karry
1 tsk letknuste korianderfrø
1 kanelstang
5 cox orange æbler i tern a ½ x ½ cm
100 g tørrede abrikoser i tern a ½ x ½ cm
4 dl vand
1 knold valnøddestor frisk ingefær i skiver
lidt rød chili
Skal af 1 citron
150 g rørsukker
Honning
1 dl æblevinaigre
Salt, peber
Sauter løg og alle krydderier møre og klare i olivenolie ved svag varme. Tilsæt ingefær, chili og citronskal og givet par minutter til.
Vend æble- og abrikostern samt vand i og lad simre, til æblerne er kogt delvis ud.
Tilsæt sukker, honning og vinaigre og smag t.ilmed salt og peber.
Juster evt. med mere sukker og vinaigre, det er vigtigt med en balance mellem det søde og det sure!
Anvendelse: Koldt eller varmt kød, postejer og terriner.