En af vores klassikere. Herligt saftige tebirkes bagt med
smør og kvark. (12 stk.)
#
100 g smeltet smør
1 dl mælk
50 g gær
1 æg
½ tsk groft salt
1 tsk sukker
125 g kvark naturel eller hytteost
ca 350 g hvedemel (6 dl)
Pensling: sammenpisket æg eller fløde.
Pynt: birkes.
*
Bland smør og mælk i en røres kål.
Rør gæren ud heri og tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt
af melet tilbage til udrulning).
Ælt dejen godt igennem.
Rul den med det samme ud i en aflang plade ca. 20x65 cm.
Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.
Skær den ud i 12 stykker.
Lad brødene hæve på plade, ca. 30 min.
Pensl dem med æg og drys med birkes.
Bag dem midt i ovnen i 12-15 min. ved 225 °C
Server dem flækket, smurt med smør.