Kan man virkelig lave røræg i et vandbad? Og hvorfor skal
der pludselig ikke mælk i? Til disse tre forskellige opskrifter på røræg skal
du bruge nøjagtig de samme ingredienser.
Forskellen er blot måden, de tilberedes på.
# Du skal bruge:
2 æg pr. person
salt
smør
1 drys purløg
*
Engelske røræg
Placer en gryde på kogepladen og indstil på medium varme
Pisk æggene
Kom lidt smør og salt i en gryde
Kom nu æggene i gryden
Rør lidt i gryden med en spatel så det ikke brænder på
Tag gryden af kogepladen når æggene er ved at være færdige.
Herfra steger de fint videre i gryden
Mas æggene op i det ene ”hjørne” af gryden”, så de ikke
brænder på
Server på et stykke riset toastbrød
Franske røræg
Kog vand i en gryde til vandbad
Pisk æggene i en skål
Kom skålen med æggene i vandbadet
Herfra tilberedes æggene ved meget lav varme
Efter ca. 6 minutter er æggene ved at blive til en fin masse
Kom da et par smørklatter i æggemassen
Nu ligner det røræg – blot mere flydende
Server på et stykke toastbrød
Amerikanske røræg
Pisk æg med lidt salt i en skål
Kom en klat smør på en varm pande og tilsæt æggene, når
smøren bobler
Snart begynder æggene så småt at sætte sig
Kør en spatel gennem massen på kryds og tværs – så en del af
massen hele tiden bliver lagt ovenpå en anden del af massen
Nu ser æggene lækre og indbydende ud
Server på et stykke toastbrød
Tips: Brug også 1 spsk fløde pr. æg, det giver en
cremet røræg