Det mexicanske køkken har aldrig været lettere og lækrere.
Prøv denne cremede æggeret på morgen- bordet eller som en let frokostret.
• Magre surmælks- produkter sparer mas- ser af kalorier og
fedt. Prøv at blande creme fraiche med syrnet fløde.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Råvarer til Røræg Mexicansk:
4 hvedetortillas
3½-4 dl salsa (kan købes færdig)
4 æg
½ dl letmælk
¼ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
½ tsk smør eller margarine
½ dl reven ost
2 spsk skivet jalapeño peber
½ dl cremefraiche
*
Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 100 °C.
Pak tortillaerne i folie og lun dem i ovnen.
2 Hæld salsasaucen i en lille gryde og varm den ved svag
varme.
Rør imens æg, mælk, salt og peber sammen i en skål.
3 Smelt fedtstoffet på en teflonpande.
Hæld æggemassen på.
Steg ved jævn varme under stadig omrøring med en træske, til
blandingen har stabiliseret sig, ca. 5 min.
4 Læg tortillaerne på 4 tallerkener.
Fordel røræggene på midten af brødene.
Øs salsasaucen rundt om røræggene.
Drys med ost og skivede jalapeños.
Server creme fraichen til.
Tips & råd
Luftige og lette røræg får man, hvis man tilbereder dem ved
svag til jævn varme.
Alt for stærk varme gør røræggene seje.
Røræg som steges for længe mister strukturen og bliver seje.
Hvis dette skulle ske, så hæld lidt letmælk eller fedtstof
på panden.
Variation:
Rør 1½ dl stegte tern af grøn peber i æggemassen i trin 2.
Fortsæt derefter som beskrevet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 353 = kJ 1482
Kulhydrat 42 g Protein 17 g Fedt 13 g (33%) Fibre O g