Faktisk er omeletten noget af det allernemmeste mad at
tilberede overhovedet. Når det så er sagt, så er der alligevel et par ting, der
er rare at vide. Dels skal du ikke stege omeletter ved for høj varme, og dels
er det godt at stege dem i en smule olie. Beregn en spiseskefuld olie til hver
omelet, for så er du sikker på et godt resultat.
Varm panden godt op, men steg omeletterne ved en middel
varme.
Opskriften her er til to personer, da du skal beregne to æg
pr. person.
# Til denne omelet opskrift skal du bruge:
4 æg
1 tsk paprika
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
purløg, fintsnittet
*
Sådan laver du den klassiske omelet opskrift på pande:
Slå æg ud i en skål, og tilsæt paprika, salt og friskkværnet
peber.
Rør æggemassen rundt med en gaffel, pisk ikke for meget.
Varm en spsk olie på en middelvarm pande, det er vigtigt at
olien er varm inden du hælder æggemassen på.
Hæld så halvdelen af æggemassen på panden, og lad den samle
sig uden du rører i den.
Den skal have cirka 30 sekunder.
Drys lidt purløg på omeletten straks den lige har sat sig
efter 10 sekunder.
Når omeletten er ved at være næsten tør på oversiden, folder
du den ene halvdel ind over den anden, og anretter derefter på en lun
tallerken.
Steg på samme måde den anden omelet.
Pas på du ikke steger omeletterne for længe, for så bliver
de tørre og kedelige!
De færdige omeletter serveres straks.
Fyld i omelet
Omeletter er fantastiske, da de kan fyldes og serveres med
næsten alt.
Min favorit er den simple udgave du kan se på billedet.
Med skiver af tørsaltet bacon på toppen, drysset med
persille, og anrettet med små tomater.
Selvfølgelig på et stykke godt rugbrød. Bedre bliver det
ikke.
Spinat er også godt til omeletter, fordel dampet spinat på
omeletterne inden du folder dem sammen.
Af andre oplagte muligheder til omeletfyld er peberfrugter
og grønne asparges, og hvis du er til ost, er der også bare med at prøve dig
frem der.
Tips: Bidrag gerne selv med dit favorittilbehør i
kommentarfeltet længere nede.