50 g gær
450 g hvedemel
450 g durummel
1 ½ dl vindruekerneolie
5 dl vand
havsalt
1 tsk sukker
Pensling: 1 æg
Bland alle ingredienserne til dejen.
Dejen æltes godt sammen til en lind og smidig dej.
Den skal være fugtig - også selvom det klistrer en smule.
Drys lidt hvedemel og lad dejkuglen hvile ca. 10 minutter, inden den deles ud i 16 lige store klatter (ved 8 pers.).
Drys lidt hvedemel henover disse, og tril dem til stramme runde boller.
Disse samles til et møllehjul med ca. 1 ½ cm imellem hver bolle.
Møllehjulet hæver i ca. 30 minutter med et viskestykke over.
Pensles med æg, og drysses med lidt salt.
Bages ved 200°C til de er gyldne (ca. 20 minutter).
Tips: Hvis børn skal være med til at bage, er det en god ide at bruge
pasteuriseret æg.