Müsli kommer
oprindeligt fra Schweiz, hvor det blev udviklet af en læge til brug for
patienterne. Færdigkøbt mysli fås i utrolig mange udgaver, hvoraf nogle af dem
er fyldt med sukker og fedt. Rist din egen mysli, så ved du hvad den
indeholder. Varier med de nødder, frø og frugter, du bedst kan lide.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min. Ikke fryseegnet. ca. 1 kg færdig mysli
#
500 g havregryn
100 g solsikkekerner
100 g sesamfrø eller
hørfrø
100 g-grofthakkede nødder
3 spsk solsikke- eller
majsolie
100 g honning
150 g soltørrede
tranebær eller rosiner
Tilbehør: yoghurt
eller andet surmælksprodukt
*
Tænd ovnen på 180 °C.
Bland havregryn,
kerner, frø og nødder i en stor skål sammen med olien.
Smelt honningen over
svag varme og vend den i.
Bred blandingen ud
på to bageplader med bagepapir og sæt dem i ovnen i ca. 15 min.
Tag pladerne ud og
vend godt rundt i myslien.
Sæt dem tilbage i
ovnen ca. 15 min.
Hæld myslien i en
skål til afkøling og tilsæt soltørrede tranebær eller rosiner.
Opbevar i et glas
med tætsluttende låg.
Server med yoghurt,
ymer eller et andet surmælksprodukt, som morgenmad eller eftermiddagssnack.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin