Logo

Hirsegrød med søde bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ½ dl (ca. 200 g) hel hirse
6 dl sojadrik med vanilje og calcium
½ pose optøede blandede bær
3 spsk sukker eller honning

Hirsen skylles grundigt før brug.
Koges op under svag varme og koges 5 minutter under omrøring.
Låget lægges på gryden der pakkes ind i et tæppe.
Lad grøden stå og hygge sig en halv til hel time.
Grøden bringes i kog og koger nogle minutter.
Bær og sukker blandes og serveres til grøden.
Lav bare en god portion da resten kan koges op med mere sojadrik og spises næste dag.
Hirse købes hele eller som gryn. Den anvendes mest til grød, men kan også bruges som tilbehør til retter.
De hele korn skal koges en halv time i rigeligt vand.
Hirse har tendens til at koge ud og få en grødagtig konsistens. Husk altid at skylle kornene godt inden de bruges.

Tips: Almindelig mælk kan også bruges i stedt for soyamælk

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her