2 brød
50 g gær
3 dl kærnemælk
3 dl varmt vand
1 spsk fint salt
1 spsk honning
500 g fuld korns hvedemel
500 g hvedemel
½ dl olivenolie
Bland kold kærnemælk og varmt vand, og hæld det over den smuldrede gær i røreskålen. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og rør det ud. Rør fuldkornshvedemelet i væsken, og lad dejen stå en times tid, til det bobler. Rør fedtstoffet i, og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, og form den til 2 aflange brød. Bag brødene ved 220ºC i 30-35 min. Dæk over1iden med folie, hvis de er ved at blive mørke. Det er vigtigt, at brødet bliver gennembagt, ellers bliver det klægt.
Bank det færdige brød på undersiden, det skal lyde hult. Lad brødet køle af på en rist, ellers bliver bunden fugtig.