Det er ganske nemt
at bage disse dejlige fuldkornshorn. De smager skønt, som de er eller flækket
og lagt sammen med en skive ost og/eller skinke.
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 75 min. Bagetid: 15 min. Fryseegnet. 12 stk.
#
25 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
125 g fuldkornshvedemel
eller grahamsmel
½ tsk salt
275 g hvedemel
1 æg
50-75 g
græskarkerner
*
1. Smelt smør og rør
det i mælken.
Tilsæt smuldret gær,
fuldkornsmel og salt og rør det godt sammen.
Tilsæt derefter
gradvist hvedemel og ælt dejen glat og smidig.
Lad dejen hæve
tildækket i ca. 45 min.
2. Del dejen i to
portioner og rul hver portion ud til en cirkel.
Del hver cirkel i 6
trekanter. Rul dem sammen fra den brede ende.
Form dem til horn og
læg dem på bageplader med bagepapir.
Lad hornene
efterhæve tildækket i ca. 30 min.
3. Pensl hornene med
sammenpisket æg og drys med grofthakkede græskarkerner.
Bag hornene i ca. 15
min. ved 225 °C. Køl af på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin