Hvis du vil tabe dig, kan du spise: En portion svarende til 1⁄6 af hele frugtsalaten kan spises som mellemmåltid. Eller 1⁄3 kan spises som morgenmad.
2 dl syrnet mælkeprodukt, fx Cultura eller ylette (her 1,5 g fedt pr. 100 g)
1½ tsk vaniljesukker
½ tsk stødt kardemomme
25 g mandler
500 g fast frugt (urenset vægt) f.eks. pærer, æbler og bananer.
500 g saftig frugt (urenset vægt) appelsiner, rød grapefrugt og vindruer.
Rør det syrnede mælkeprodukt med vaniljesukker og kardemomme.
Hak mandlerne groft og brun dem på en pande ved middelhøj varme.
Ryst ofte i panden, så mandlerne ikke bliver brændte.
Lad dem køle af på en tallerken.
Skræl al frugten – dog ikke pærer og æbler, og skær den i mindre stykker: bananer i skiver, æbler og pærer i tynde både eller terninger, appelsiner og grape i terninger. Halver druerne og fjern kernerne – hvis ikke de er kernefri.
Vend frugterne i cremen og anret frugtsalaten i en pæn glasskål eller portionsskåle. Drys med de brunede mandler.
Frugt pr. person: 175 g