Det er ikke meget man kan nå på et kvarter. Disse scones er
dog en undtagelse, for det tager faktisk kun 15 min. at bage dem. Nybagt og
hurtige
• Dejen må ikke æltes for længe, for så bliver den sej. Og
så far du flade og kedelige boller, når de er færdigbagte.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 12 scones
# Råvarer til Farmerscones hurtige
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
75 g koldt smør i små tern
1¾ dl letmælk
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
Findel fedtstoffet i det, til det er grynet.
2 Tilsæt mælken og ælt dejen hurtigt sammen.
Læg dejen i en bradepande som er beklædt med bagepapir.
Pres dejen ud med let melede fingre, til den er en firkant
(20 x 30 cm).
3 Anvend bagsiden af en stegespade eller den stumpe side af
en kniv.
Tryk 12 lige store stykker ud uden at skære helt igennem
dejen.
Bag i ovnen, til farven er gylden, 15-20 min.
Lad svale af på en rist i ca. 10 min.
Server sconesene lune og nybagte.
Tips & råd
Anvend en lang stegespade eller den uskarpe side af en kniv,
når du skal "udstanse" boller af dejen. Bollerne bliver separate
stykker, men de sidder alligevel sammen.
Efter bagningen er det let at brække dem fra hinanden.
Du får det bedste resultat, hvis du sætter pladen midt i
ovnen.
Så fordeler varmen sig mere jævnt over hele pladen.
Variation: Giv gerne scenesene smag efter hvad de skal
anvendes til. Hvis menuen står på pasta, kan du komme 2 spsk reven parmesan ost,
½ tsk tørret basilikum og ¼ tsk oregano i dejen.
Til lækre boller på morgenbordet: tilsæt 1 tsk reven
appelsinskal (i trin 1) og drys med en blanding af 2 spsk sukker og ½ tsk kanel
inden du sætter bollerne i ovnen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 124 = kJ 521
Kulhydrat 19 g Protein 3 g Fedt 4 g (29%) Fibre 1 g