Tærtedej:
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
½ dl olivenolie
1 dl vand
Fyld:
4 spsk olivenolie
2 tsk karry
10 blade grønkål
2 rødløg (for farvens skyld)
¼ hvidkålshoved
2 dl majs
2 tsk fennikel
2 spsk riseddike
2 spsk tamari
salt
Låg:
120 g græskarkerner
citronsaft
hvidløg
vand
Olien gnides ind i melet med fingrene, vandet tilsættes, og dejen æltes let sammen til en lind dej.
Vandmængden kan svinge lidt, alt efter temperatur og meltype.
En tærteform med en diameter på 29 cm smøres og dejen trykkes ud i
formen og op langs kanterne med fingerspidserne.
Man prikker dejen med en gaffel og forbager den 15 min. ved 200°C.
Grønsagerne til fyldet rengøres, snittes og svitses i mellemtiden i olie.
De simrer under låg 10 min.'s tid og smages til med krydderier.
Lidt væde som vand, sojamælk eller bouillon kan tilsættes, hvis fyldet er for tørt.
Græskarkernerne blendes med vand og krydderier og lægges oven på
fyldet.
Tærten bages færdig.