50 g smør
3 hele æg
2 dl sukker
2 ½ dl kartoffelmel
1 ½ tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
2 spsk kakao
2 spsk varmt vand
Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt.
Pisk æg og dukker skummende.
Bland kartoffelmel, bagepulver og vaniljedukker og kom det i æggene
sammen med det smeltede smør.
Vær på vagt, kakao og vand skal bruges om lidt.
Bland det hele med en dejskraber og kom halvdelen af dejen i en smurt
sandkageform på ca. 1 ½ l.
Rør kakao og vand i resten af dejen og hæld den oven på den lyse dej.
Træk en gaffel gennem dejen, så den lyse og mørke blandes.
Sæt kagen i ovnen på nederste rille og bag den ca. 45 min ved 175ºC.
Afkøl formen lidt på en rist, inden kagen vendes ud til afkøling på risten.
Tips: Tigerkagen skulle gerne blive brun- og gulstribet.
Den er uden hvedemel, praktisk hvis du har en glutenallergiker i familien eller vennekredsen.