Logo

Sursteg i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksesteg
1 stort løg
1 tomat
hvedemel
vand

Lage:
¼ l. eddike
½ l. vand
2 nelliker
2 peberkorn
1 laurbærblad
1 gulerod
¼ selleri
hvedemel
kulør

Læg stegesoen (Römertopf) i vand 1 time før brug. Læg kødet i en skål.

Kog eddike og vand sammen med krydderierne og de fint snittede grønsager. Løget skæres i ringe og kommes i skålen sammen med kødet.

Hæld en afkølede lage på, den skal dække kødet.

Kødet skal stå et koldt sted 2-3 dage og trække i lagen.
Tag kødet op af lagen, tør det og gnid det med salt og lægges i stegesoen.

Kom den flåde og ituskårne tomat i og hæld ca. 4 dl af lagen ved.

Kødet steges ved 250 º i 1 ½ - 2 timer.

Jævn skyen med hvedemel tilsæt kulør.
Serveres med kogte kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her